Emma Salokoski on tehnyt uraa laulajana vuodesta 1998


Hän aloitti musiikkiteatterin maailmasta musikaaleissa Rent ja Les Miserables, mutta siirtyi pian soolomateriaalin pariin. Emma säveltää ja sanoittaa usein laulunsa, ja hänen musiikkiaan on myös esitetty useissa teatteri- ja tanssiproduktioissa. Vuonna 2006 Emma valittiin vuoden naissolistiksi Emma-gaalassa. Emma Salokoski Ensemblen albumi "Kaksi mannerta" on myynyt kultaa, ja vuonna 2010 julkaistun kappaleen "Veden alla" -videota on katsottu YouTubessa yli neljä miljoonaa kertaa.

Uransa aikana Emma on julkaissut kolme albumia yhtyeellään "Emma Salokoski Ensemble", sekä kaksi albumia yhtyeellään "Quintessence". Vuonna 2009 hän julkaisi Ilmiliekki Quartetin kanssa yhteistyössä tehdyn, kriitikoiden ylistämän levyn "Vi sålde våra hemman", jossa sovitettiin ruotsinkielisisä kansanlauluja modernin pohjoismaisen jazzin otteella. Syksyllä 2018 yhteistyö sai jatkoa, kun yhtye julkaisi levyllisen sävellyksiä ruotsinkielisiin runoihin. Levy “Ligger du fortfarande i sängen!” oli jazz-Emma -ehdokkaana.

Vuonna 2010 hän julkaisi levyn "Omani uni" yhteistyössä Maria Ylipään kanssa. Materiaali koostui suomalaisista runoista, joita nuoret suomalaiset säveltäjät tulkitsivat jousikvartetille ja jazztriolle. Emma on myös levyttänyt kaksikielisen lastenlevyn "Rytmihyrrä/Rytmyra" (säv. Kirmo Lintinen, san Mayvor Lintinen) UMO:n kanssa, ja esittänyt Christian Lindbladin dramatisoimaa näyttämöversiota teoksesta. Vuonna 2015 Emma julkaisi popmusiikkin kallellaan olevan albumin “Kiellettyjä asioita” Warner Music Finlandilla. Emma on myös ohjannut näyttämöteoksen “Body Positive!” Musiikkiteatteri Kapsäkkiin keväällä 2019.

Emma on esiintynyt lukuisilla levyillä vierailijana, työskennellyt maamme eturivin muusikoiden kanssa (Pekka Kuusisto, Jukka Perko, Severi Pyysalo, Sakari Kukko, Petri Juutilainen, Don Johnson Big Band jne) ja esiintynyt ympäri Suomea, sekä hiukan maailmallakin. (Lontoo, Peking, Tokio, Amsterdam, Berliini, Kööpenhamina, Tukholma jne.)

Emma toimii myös kuoronjohtajana, ja vetää omaa kuoroaan nimeltä “Emma Salokoski Voices”. Enemmän kuin kuoro, ryhmä on luova kollektiivi joka on erikoistunut poikkitailteellisiin projekteihin. ESV on mm. tuottanut kaksi musiikkiteatterinäytelmää; Plastic Bride (Musiikkiteatteri Kapsäkki 2014, ohjaus Sara Melleri) ja “Body Positive! (Musiikkiteatteri Kapsäkki 2019, ohjaus Emma Salokoski ja Marcus Groth).

Emma laulaa myös improvisaatioryhmä Aito Collectivessa.

Emma on valmistunut laulupedagogiksi Kööpenhaminan Complete Vocal Institutesta, ja työskentelee myös kuoronvalmentajana sekä äänenkäyttöcoachina. Emma on myös opiskellut rytmistä kuoronjohtoa Tanskassa “Vocal Leadership Diploma” -opetusohjelmassa Royal Academy of Music Aalborgissa.

parallax background
KATSO

Kiellettyjä asioita

-MUSIIKKIVIDEO
honey-pic9honey-pic10